
Tepsis bajszos
Bár már nincs "halászlé szezon", azért a halfogyasztási normát lehet tartani, ehhez egy kis segítség a következő recept.
Ponty sütőben sütve
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 konyhakész ponty
- Só
- 500gr burgonya
- 1 csomó újhagyma/póréhagyma is lehet
- Fél tk. édesnemes őrölt pirospaprika
- 150gr tejföl
- 20gr vaj
- Zsíradék a formához
Az elkészítés:
- A pontyot filézzük ki és daraboljuk fel. Ezután dörzsöljük be sóval.
- A burgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, és vágjuk vés vágjuk vékony karikákra. Az újhagymát/póréhagymát szintén vágjuk karikákra.
- A sütőt melegítsük elő 220˙C-ra.
- Egy hússütő edényt kenjünk ki vajjal.
- Az újhagyma/póréhagyma felét rakjuk az edénybe, helyezzük rá a burgonyakarikákat, és sózzuk meg, szórjunk rá egy kis őrölt pirospaprikát. Fektessük rá a haldarabokat és öntsük rá a tejfölt.
- A maradék újhagymát/póréhagymát és pirospaprikát osszuk el rajta és borítsuk be vajdarabkákkal.
Az egészet süssük az előmelegített sütőben nagyjából 60 percig és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!